torstai 17. tammikuuta 2019

Halpaa ja hyvää ruokaa

Nyt olen innottunut kokeilemaan halpoja ja helppoja ruokia, kun ihmiset valittavat ruoan kalleutta ja ajanpuutetta. Lisäksi haluan käytää kotimaisia raaka-aineita

Hernesoppa on hyvää. Edullisimmillaan sitä saa valmistetuksi 5 litraa alle 1,5 Euroa ja riittää viisihenkiselle perheelle kahdeksi päiväksi. Vaan ei aina kun on niin hyvää. Mitään tuunauksia ei tarvita, mikäli halutaan tehdä mahdollisimman edullista.

Perushernesoppa:
1 kg kotimaisia herneitä
4,5 litraa vettä
suolaa

Herneet laitetaan yöksi likoon 5l kattilaan ja täytetään vedellä Aikaa menee korkeintaan minuutti.
Aamulla laitetaan kiehumaaniehumaan siksi ajaksi kun kotona ollaan tai matalalle lämmölle kiehumaan. 4:ksi tunniks. Maustetaan suolalla ja soppa on valmista.
Tuunausehdotuksia:
Jos joku ruokailijoista välttämättä vaatii lihaa keittoonsa kannattaa paistaa pannulla siivutettua suolatonta ja lihaisaa sian kylkeä n. 500grammaa erittäin rapeaksi ja suolaa maun mukaan. Tarjoillaan erillisestä astiasta, jotta lihaa syömättömät saavat gluteenitonta kasvisruokaa. Siivutettu kotimainen siankylki maksaa alle 7 Euroa kilo ja siten nostaa hintaa hiukan. Erillisestä astiasta voi myös tarjota hienoksi silputtua sipulia sitä haluaville ja sinappia niille, jotka siitä pitävät. Sittenhän on jo kyse De Lux keitosta.
Vähäkalorista on hernesoppa myös.

Tässä tänään valmistunut soppa, josta puoliso, tytär ja minä olemme jo ahmineet puolet. Tosin 3 koiraakin sai kauhalliset soppaa ruokansa joukkoon, kun on niidenkin herkkua.

Hernesopan jälkiruoaksi sopii kotona tehty edullinen ja terveellinen pannukakku. Sitä taidan tehdä lauantaina kun lapsenlapset tulevat ja laitan sitten reseptin ja kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti