maanantai 28. helmikuuta 2011

Tarjan leipä

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. 
sulata desilitraan vettä 25 g hiivaa.
lisää 500 g vehnäjauhoja 4/5 osa 
ja lisää vettä niin paljon että saat jämäkän taikinan. 

Anna nousta 2kertaiseksi rauhassa.

lisää suola 1tl 
ja sokeri 1 tl, 
vaivaa, 
lisää öljyä 2,5 rkl 
ja loput jauhot 
ja vettä jos tarvitaan.

öljyä piirakkavuoka. anna taikinan nousta vielä puoli h. laita taikina vuokaan tökkää sormella koloja. voitele öljyllä ja sirota päälle suolakukkia/sormisuolaa 
ja vaikka oliiveja tai kaprista tai kuivatomaattia. 

Uuniin 200 astetta ja puoli tuntia. hyvää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti