torstai 17. helmikuuta 2011

Torstain ihanat ruisletut

Tyttären perheessä on ruvettu viettämään perinteisiä hernesoppa + letut/pannukakku/vohvelipäivää. Yksi päivä vähemmän viikossa, kun pitää miettiä päänsä puhki että mitä sitä keksisi taas illallispöytään. Yhtäkkiä torstaista on tullut eräs ehdottomista lempipäivistämme, lapset mukaan lukien! Ja tietysti äidiltä opitusti taikinaan laitetaan myös ruisjauhoja. Viimeksi kun yritin tehdä muka luksuslättyjä pelkillä vehnäjauhoilla, mies valitti että lätyt maistuivat tavallista tylsemmiltä, ja vaati että ensi kerralla lisään taas niitä ruisjauhoja. Äidin reseptissä on kaikkea muutakin superterveellistä, mutta polvesta tytär laiskistuu, eli tässä nyt sitten meidänkin versio letuista :)

Vinkki:
Letut on tylsä ruoka, kun joku joutuu hikoilemaan lieden ääressä samalla kun muut viettävät lettukestejä. Meilläpä onkin joululahjaksi saatu sähköinen paistinpannu, jonka avulla letunpaistajakin voi istua lettukekkeripöydässä syömässä. Ei tarvitse uhrautua enää.

Päivän letut: 
  • öbaut 4 munaa
  • 1 litra täysmaitoa
  • pari desiä ruisjauhoja
  • lisää vehnäjauhoja kunnes taikina tuntuu sopivan paksuiselta, sitten kun kuitenkin meni väärin lisäile maitoa ja jauhoja vuoronperään kunnes viimein joku letuista paistuu täydellisesti...
  • ripaus suolaa
  • hyppysellinen vaniljasokeria
  • loraus rypsiöljyä taikinaan
  • voita pannulle

+ paistettujen lettujen päälle sitruunamehua ja sokeria

Tässä tuntuu menevän vielä kauan, ennenkuin kyllästytään torstaiperinteeseen.
Hernesoppaa ja lettujakin voi tehdä niin monella tapaa.


Torstaiterveisin
Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti