perjantai 7. joulukuuta 2012

Helpompi riisipuuro


Äiti neuvoi äskettäin: Ei tarvitse keittää heti maidon kanssa, pohjaanpalamisen riski ei tässä ole niin suuri.Näin kertoi myös Valio:

2 dlvettä
2 dlpuuroriisiä
1 lValio Eila™ Laktoositon maitojuomaa 3%
n. 1/2 tlsuolaa
Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon). Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min.
Lisää maito vähitellen pienissä erissä siten, että seos pysyy koko ajan kiehuvana. Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan puulastalla pohjasta sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan. Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä viereiselle levylle. Anna hautua kypsäksi n. 45 min.
Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua. Lisää suola, sekoita.
Tarjoa riisipuuro maidon, kanelin ja sokerin tai esim. Valio luumu-rusinakeiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti