Pari iloista tyttöä pyöräili illansuussa isin mökille, mukanaan tuliaisia isoäidin puutarhasta. Omat raparperini ovat kitukasvuisia ja lehdet reikäisiä ja valkoisen vaahdon peitossa, mutta nyt sain siis vihdoin tehdä kesän ensimmäisen raparperipiirakan. Kiire päästä maistamaan oli luonnollisesti kova, joten taas tehtiin herkkua helpoimman kautta:
Raparperimuru
Uuni 225 asteelle
Sulata lämpenevässä uunissa kakkuvuoassa 150 g voita
Pilko silläaikaa raparperit, sekoita niiden joukkoon 1 desi ruokosokeria( ei välträmättä näin paljoa) ja 1 rkl perunajauhoja
Murutaikina
Sekoita kulhossa 1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl ruokosokeria
Ja sulatettu voi sieltä uunista
Täytä vuoan pohja raparpereilla ja levitä päälle murutaikina. Uunissa 20 minuuttia
Lisukkeeksi vaniljajätskiä jonka päälle kanelia maun mukaan (eli paljon)
Sitten katsotaan systerin kanssa King Arthuria ja haukutaan casting. Kuvitellaan omat lempinäyttelijät pääosia esittämään. Mutta tietysti ihastellaan sydän sykkyrällä niitä muutamaa aivan mahtavaa näyttelijäsuoritusta ja upeaa ritaria, jotka ihan vain olemuksellaan ja läsnäolollaan saavat katsomaan leffan yhä uudelleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti