maanantai 20. joulukuuta 2010

Imelletty peruloora



Päivän viesti äidiltä:


Siskoni rakastaa imellettyä perulooraa eikä joulu hänestä ole joulu ennen sitä. Ensimmäisen yhteisen perulooran teimme kait joskus 70-luvun lopulla Seija-äidin ohjeilla, joita en enää muista - mutta tällainen se tänään on:


1 kg jauhoisia perunoita, lukee pussin kyljessä niin että tarkista kun ostat kaupasta
4 ruokalusikallista vehnäjäuhoja
n. 6 dl punaista maitoa
50-100 g voita
suolaa
2 rkl siirappia

Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Älä laita suolaa. Valuta vesi hyvin ja murskaa nuijalla, ei väliä jos jää vähän kokkareita. Anna jäähtyä 15 min. 
Lisää 4 kukkuraista jauholusikallista vehnäjauhoja pottumurskaan ja sekoita. Laita lämpimään paikkaan yön yli liinalla peitettunä. Aamulla perunat muuttuneet puuromaiseksi ja ovat hiukan makeita. 


Aamulla laita uuni 175 C ja voitele pari laakeata vuokaa soija- tai rypsiöljyllä, oliiviöljy on liian voimakasmakuista ja siksi ei käy. Sen jälkeen sekoita n. 6 dl maitoa ja n.70 g sulatettua voita, 2 rkl siirappia ja 1 tl suolaa ja kaada perunamössön joukkoon niin että tulee sakeata velliä. 


Annostele vuokiin korkeintaan 2/3 vuoan tilavuudesta, (paisuu uunissa) pikkuisen voita päälle ja tunniksi ja vatiksi uuniin.
Ei voi pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti