sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Tuhti pakkaspäivän parsapiirakka



Tämä on äidin reseptiksi jo aika monimutkainen ja vaativa, mutta lopputulos on kyllä vaivan väärti.

400 g sikanauta jauhelihaa 

paketti pekonia 
juustoraastetta 
2 dl kermaa 
2 dl punaista maitoa 
iso sipuli
kynnetön valkosipuli 
yksi tuore parsa
1 valmis piirakkataikina

Ennen valmisteluja laita uuni 175 C. Pilko pekonit ja paista rapeiksi siirrä isoon kulhoon.
Paista jauheliha, lohkoiksi pilkotut sipulit ja parsa ja valkosipuli pannulla, mausta suolalla, soijalla ja sambal olekilla. Kun valmista laita kaikki isoon kulhoon pekonin kanssa ja sekoita hyvin.

Ota vuoka ja laita hiukan oliiviöljyä pohjalle ja levitä kaulittu pohja niin että ylettyy reunoille, jätä loppu taikinasta kanneksi. Sekoita kerma, maito ja munat huolellisesti. Laita kulhoon kerros lihaparsamössöä ja laita juustoraastetta, laita seuraava kerros ja juustoraastetta niin kauan kuin riittää.

Kaada maito-kerma-munamössö kaiken päälle ja viimeiseksi puristele kansi reunoistaan koko komeuden päälle. Kannen voi voidella munalla - tulee kauniimpi.

Uuniin 45 min tai kunnes pinta ruskea.

Kun otat uunista anna vetäytyä ainakin 30 min. Voilà, tuhtia pakkaspäivän välipalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti