Aktiivitalli Gunnarsbergissä käy aina silloin tällöin niin, että äidillä on kokonainen pataljoona ruokittavanaan. Milloin on lasten ponileirejä, milloin talkoopäiviä, joissa lasten isitkin, äitien ja muiden vaeltavien sankarien seurassa, rehkivät metsässä tai laitumilla auringon paahteessa tai paukkupakkasessa. Lopputulos on vuodenajasta ja ruokittavien ikäluokasta riippumatta sama: armoton nälkä. Kyllä kelpaa tulla ansaitulle tauolle höyryävän makaronilaatikon ääreen.
800 g sikanauta jauhelihaa
1 pussi makaroneja - halpoja
3 munaa
8 dl punaista maitoa
1 purkki tomaattipyreetä - ei välttämätön
suolaa
soijaa ei välttämätön
Ota esille vuoka ja voitele pohjat öljyllä
Laita uuni lämpenemään 160 C
Sekoita kannuun tai muuhun astiaan 8 dl ja 3 munaa
Laita makaronit kiehuvaan veteen. Makaronien kypsyessä paista jauheliha, et tarvitse rasvaa koska lihassa sitä jo. Mausta aika reilusti suolalla ja lorauksella soijaa. Sekoita sekaan purkki tomaattipyreetä
Kun makarooni lähes kypsää siivilöi vesi pois ja sen jälkeen sekoita makaroonit ja liha keskenään.
Lusikoi valmis mössö vuokaan ja kaada munamaitoseos päälle niin että makaronit eivät aivan peity
Laita uuniin 40 minuuttia ja anna paistamisen jälkeen asettua 10 min ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti