lauantai 11. joulukuuta 2010

Riisin keitto

Isäni keitti ensimmäisen riisikattilallisensa aivan hiljattain ja huuteli äitiä vähän väliä ihastelemaan ja tarkistamaan, että meneehän kaikki varmasti oikein. Meillä on jotenkin aina ollut sellainen käsitys, että riisin keitto on jotenkin vaikeaa, kun äidillä on siihen joitain kikkoja, jotka eivät lue paketissa. 

Pyysin siis äitiä kertomaan jälleen kerran, että miten se riisinkeitto oikein tapahtuukaan. Helppoahan se on, kun tietää, mitä tehdä.


Kiehauta 6 dl vettä ja lisää veteen 4 dl ruokariisiä eli jasmiini- tai basmatiriisiä(ei siis puuro).
Kun vesi kiehuu sekoita riisiä ja ota hellalta lämpö pois, peitä kattila liinalla ja laita kansi päälle. 20 min kuluttua riisi on kypsää ja kaikki vesikin on siihen imeytynyt: voilà!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti