tiistai 14. joulukuuta 2010

Ruokaisat herkkulätyt


1 l punaista maitoa

1/2 dl hyvää ruokaöljyä
1/2 dl kaurahiutaleita
1/4 dl leseitä
1/2 dl ruisjauhoja
vehnäjäuhoja tai sämpyläjauhoja tarpeen mukaan 
1 tl suolaa
1/2 dl sokeria 

ja voita paistamiseen. 

Sekoita kaikki muut aineet paitsi vehnäjauho kulhoon ja sekoita hyvin. Ala lisätä vehnäjauhoja kunnes taikina melko sakeaa (helpompi paistaa). Paista lätyt kuumalla pannulla runsaassa voissa ja muista että ennemminkin sääntö kuin poikkeus että ensimmäinen räiskäle epäonnistuu. Lätyt maistuvat parhailta suoraan pannusta. Tarjoile raikkaan punaisen maidon kanssa ja päälle voi laittaa sokeria, hilloa, kermaa, vaniljakastiketta, kaneli-sokeria - mitä mieleen juolahtaa.

Jos taikinaa jää yli sitä voi säilyttää jääkaapissa vuorokauden ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti