Blinejä syödään ennen suurta paastoa tai juhlissa.
Älä laita vehnäjauhoja sillä pelkällä tattarilla saat keliaatikotkin riemuun ja blinit ovat parempia ilman vehnää.
Mikko-sedän blinit eli linnit
Otetaan lämmintä maitoa ämpärillinen
sekaan pala hiivaa
kilon pussi sekoitetaan tattarijauhoja sekaan
annetaan olla porisemassa yön yli.
Seuraavana päivänä:
vispataan vaahdoksi 8-10 valkuista
sekoitetaan vispatut keltuaiset massaan
lisätään suolaa n. 3 tl.
lisätään tattarijauhoja n. 1 kilo tai enempi tai vähempi että tulee lettutaikinan tapainen seos.
Tehdään kirkastettua voita 2 kiloa. Eli voi sulatetaan ja otetaan kirkasosa talteen.
Laitetaan valkuaisvaahto taikinaan ja blinipannut kuumeneen.
Laita pannuun reilusti kirkastettua voita ja sitten kauhallinen taikinaa ja paista kääntäen kypsäksi.
Syödään heti, mädin sipulisilpun, smetanan, suolakurkun ja muiden hörtimien kanssa.
Muista aina että bliniä pitää odottaa mutta blini ei odota sua ( äitivainaan ohje). Äiti paistoi samalla tavalla pannulla puuhellalla ja sormin siirteli pannua ja otti ja käänsi veitsellä blinin eli linnin joksi niitä kutsui!
ikuinen muisto!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti