tiistai 22. maaliskuuta 2011

Mikko-sedän pasha



2 kg rahkaa ( valutetaan vesi pois sideharsossa yön yli)
200 g voita
4-6 keltuaista
3 dl sokeria
6 dl kermaa
2 appelsiinin mehu ( tai puolet sitruunan mehua)
3 dl rusinoita
100 g mantelilastuja
4 tl vanilliini sokeria
hieman vaniljaesanssia
hieman sitruunaesanssia
hedelmiä koristeluun ja kermavaahtoa

1. Vatkataan vaahdoksi:
voi+ puolet sokerista
keltuaiset + puolet sokerista
vispataan kerma
2. sekoitetaan maitorahkaan vatkatut aineet
3. maustetaan lopuilla ainesosilla
4. sekoitetaan sekaisin
5. vuorataan pashaformu (puinen) kosteella sideharsolla ja laitetaan seosta formuun reilusti. Formu syvään kuppiin ja painoa päälle ja jää kaappiin valumaan. Voit saada parikin formua ja jos omistat vain yhden laita loppuseos astiaan ja vaikka seuraavan päivänä uudestaan formuun. Kukkaruukku ja siiviläkin käy jos et omista pashaformua. Jos haluat ostaa formun niitä saa esim. Liisankadun Lampukasta.
Tarjoillaan laitaselle kumottuna ja koristeltuna kulitsan päältä.
Kristus nousi kuolleista - totisesti nousi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti