maanantai 22. marraskuuta 2010

Köyhät / Rikkaat Ritarit

  • Mitä tahansa vaaleata kuivahtanutta leipää tai pullaa, 2 kpl henkilöä kohden.
  • Sekoita kulhoon kolme munaa 
  • ja 1/2 litraa punaista maitoa 
  • mausta kaneli-sokerilla
Upota leivät taikinaan ja paista pannulla runsaassa voissa. Kun ruskistuneet laita tarjoiluastiaan. Mausta vielä lisää kanelisokerilla.
Peitä astia alumiinifoliolla että pysyvät lämpiminä.

Tarjoile hillon ja kermavaahdon kera.
Jos taikina loppuu kesken kaiken, tee lisää äläkä kitise.
 ----------------
Joskus on tullut ihmeteltyä että mitäs köyhää näissä ihanissa ritareissa muka on.
Ruotsalaisen mieheni kanssa on myös tullut kinasteltua, hän kun tekee köyhiä ritareita yksinkertaisesti vaaleaa leipää voissa paistamalla, eikä ollenkaan tajua meikäläisten munamaitokanelikermavaahtohillo-virityksiä. 
-Ollaanko me sittenkin aina tehty n.s Rikkaita Ritareita? 
 Onneksi on Wikipedia:


"Köyhä ritari eli leipävanukas (ruots. fattiga riddare) on ruotsalainen jälkiruoka, joka valmistetaan paistamalla maidossa liotettua vehnäleivän viipaleita. Vehnäleivän sijaan käytetään myös kuivahtanutta pullaa. Maidon joukkoon voidaan sekoittaa myös muna ja niin haluttaessa hiukan sokeria. Viipaleet kastetaan molemmin puolin maitoseoksessa ennen uunissa tai pannulla rasvassa paistamista.
Tavallisesti köyhät ritarit syödään lämpiminä hillon ja kermavaahdon kera.
Nykyisin lounasravintoloissa pullaviipaleista tehtyä jälkiruokaa kutsutaan usein nimellä rikkaat ritarit. Tällä halutaan tehdä ero ranskanleivästä tms. vaaleasta leivästä tehtyihin köyhiin ritareihin."

Eli; jos tehdään leivästä, ovat nämä köyhiä ritareita, jos taas pullasta, ovat ne rikkaita. Eipä ole tässä tapauksessa köyhän ja rikkaan välinen ero päätä huimaava, superherkkua ovat kaikki tyynni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti